napilap.ro

* 2020. oktober 22. *

A nők

A heti Na... 2013. április 01.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
1 rtkels
A nők

Minden ember számára az egyik legfontosabb és talán a leggyakrabban feltett kérdés, hogy mikor vállaljunk gyermeket. Szerintem várjuk meg, hogy elég felkészültek legyünk az életünk egyik legnagyobb döntését jelentő eseményére.

Véleményem szerint, akkor vállaljunk gyereket, ha már megtaláltuk azt a embert, akinek a hibáival együtt tudunk élni, akinek jelenléte örömöt, biztonságot, egyfajta erőt ad a mindennapokkal való küzdelemben. Azért ne vállaljunk gyereket, mert már minden barátnőnknek van, ezért nincs, akivel szórakozni járjunk, vagy, mert szüleink minden vasárnapi ebédnél megkérdezik, mikor szánjuk rá magunkat, hogy nekik is unokájuk legyen, vagy azért, mert észrevettük, hogy rohan felettünk az idő, és nem biztosítjuk a jövő nemzedékének a fennmaradását. Ilyen elgondolások miatt azt mondom ne vállaljunk gyereket, inkább várjunk még, hogy a megfelelő pillanat megérjen rá. Történhetnek különös esetek, mikor a sors vagy a véletlen közbeszól, amikor akaratunk nélkül „becsúszik” a baba. Ilyenkor igazán felelősség teljesen mérlegelni, mielőtt döntenénk, hogy vállaljuk-e a babát vagy nem?

Nagyon sok anyuka csak a boldog pillanatokról mesél a szeretteinek, ismerőseinek, de kevesebbet arról a rengeteg lemondásról, áldozatról, amit egy gyermek felnevelése, gondozása követel. Felejthetetlen pillanat, amikor világra jön egy csöppség, sajnos a gondok nőnek az idő teltével, de az anyai szeretet nem veszít a ragyogásából. A szülők nagy része mindent elkövet, hogy tökéletes hátteret, tökéletes életet biztosítson a gyereke számára. Idővel ráébrednek, hogy egy életre szóló feladatra vállalkoztak, ami sok lemondást, sok gondot követel. Az anyukák későre ébrednek rá, hogy a baba jelenléte, nem jelenti a nőisség csökkenését, ápolásának elhanyagolását, sőt utána még több gondot kell erre fordítani. Egy baba szülése nem szorítja háttérben a nők számára nagyon fontos dolgokat, sőt nagyobb erőt ad, hogy az anyukák nőiessége, érettsége jobban meglátszódjék. Egyre több olyan tényező jelentkezik, amelyek megerősítik azt a tévhitet, hogy az anyuka szülés utáni kinézésének nincs jelentősége. Ez a probléma forrása, ez a fő kiindulópont, itt kezdődnek a családon belőli nézeteltérések, viszályok, melynek eredménye, legtöbb esetben a párok szétválása. Sokan észre sem veszik, mert hiányzik a kommunikáció a felek közt, s mire észbe kapnak, már annyi probléma van, hogy nem találják a bajok forrását. A mai fiataloknak nem fontos a házasság, sokan csak egy papírt látnak benne. De ennek a papírnak nagy hatalma van. Egyfajta megbecsülést, véglegességet, értékelést, tiszteletet, ragaszkodást jelent két olyan ember között, akik egy életre vállalták a családi közösséget. Én azt mondom csak a papír nem tart össze, de nem is választ el, és bizonyítéka két ember elhatározásának, amelynek a szerelem kell, az alapja legyen

A gyerekvállalás fontos és elengedhetetlen, de ehhez két ember elhatározása szükséges, látványos és megnyugtató eredményt csak akkor kapunk. Tehát a gyermeknevelésben mindkét szülőnek részt kell venni egyformán. Kedves hölgyeim hagyják, hogy az apukák is részt vegyenek olyan dolgokban, amelyekben, kezdetben még járatlanok, mert hanem rámegy minden idejük, talán a házasságuk is, ha túl sokáig csak egyedül végzik a gyermeknevelés nehéz feladatát. Tehát nem mindegy, hogy mit hoz a sors, milyen döntéseket hozunk, a következményekért mi magunk leszünk a felelősek.

Hrdets

Megtekintsek: 875

Máthé Katalin

Nyomtats E-mail
Megosztás