napilap.ro

* 2020. oktober 22. *

Egy rövid beszámoló

A heti Na... 2013. május 03.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
1 rtkels
Egy rövid beszámoló

Egy osztrák fafeldolgozó Székelyföldre akar telepedni. Ez veszélyezteti a székelyföldi erdőket. Úgy tűnik nagyon nincsen mit ellene tenni, mert nagyok az érdekek, úgy román oldalról, mint a tisztelt magyar vezetőink oldaláról. De van még egy jó kis székelyföldi csapat, a Néppártosok. Ők úgy gondolják: hát még csak azért is.

Így kezdődött ez a nap. Vagyis május elsején megérkezett a hír, hogy másnapra Rétyen a polgármester összehívja a lakosságot fórumra. A lakosság véleményének kikérése kötelező a beruházás engedélyeztetéséhez. Persze az ilyen dolgokon gyorsan túl akarnak esni azok, akik magukat az ügyben már rég elkötelezték.

Csak hogy nem számoltak a Mintával. A Néppárt ifjúsági partnerszervezete délután 14 órakor elkezdi a lakosság tájékoztatását és összehívja a falubelieket 16 órára a kultúrotthonba. Egy nagy csoport össze is gyűl és már a kultúrotthon előtt elkezdődik a heves tárgyalás arról, hogy kell-e vagy sem ez furcsa nevű cég a községbe.

Na de ez az eszmecsere valakinek nagyon nem tetszik, mert hamarosan megérkezik egy jármű, 4-5 fiatalemberrel, akik nekilátnak a jelenlévők fotózásához és belekötnek azokba, akik a beruházás ellen érvelnek.

Mire elkezdődik a fórum az újonnan érkezett csapat elállja a kultúrotthon bejáratát és kitaszítja azokat az ellenzéki érvelőket, akik már beléptek. Végre Benedek Erika, megyei tanácsos, felszólítja a jelenlévő Dálnoki Lajos polgármestert, hogy vessen véget ennek a színjátéknak és engedje be az embereket.

Így bejutott mindenki a terembe. Bár maga a fórum nem hozott semmi újat, mert a tanács az mellet érvelt, hogy a cég kifogástalan, mert hát osztrák, ezért rendes és modern. A civakodások miatt már megszeppent lakosság még akkor sem mert felszólalni, mikor a polgármester kijelentette hogy a 650 munkahelyből csak 150 jut a helybeliek számára.

Hrdets

Megtekintsek: 1053

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás