napilap.ro

* 2020. oktober 22. *

Felelősség és Politika

A heti Na... 2013. május 26.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
3 rtkels
Felelősség és Politika

A közelmúltban rázós hírekkel lett tele a média. Egyeseket biztosan kirázott a hideg, amikor tarkójukat megérintette a DNA lehelete. A román média előszeretettel rágta a csontot, és loholva futottak a politológusok, szociológusok, jogászok a stúdiókba, hogy elmondhassák hőn áhított véleményüket, Borboly Csaba és Olosz Gergely ügyéről.

Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom őket, egyik kutya másik eb. Nos, vegyük górcső alá, kezdjük Borboly Csaba ügyével. Borboly urat a DNA találkozóra hívta, majd szállást is rendelt neki, hogy legyen ideje gondolkodni azon, hol rontotta el. Mind eközben kedves felesége a csíkszeredai tapstéren nyilatkozott a fehér ház előtt, könnyek közt újságolta a fejleményeket. Hogy igaz könnyek voltak-e nem vitatom, nem ismerem az érzéseit, de a fotó az profi volt. Oly szomorú képet vágott mindegyik firkász, mint amikor Becali megtudta, hogy ezután csak szűkre szabott mozgásterében számlálhatja a bárányokat, de róla majd később.
Szóval lett nagy sírás-rívás, nyilatkoztak a vezérek, hogy így meg úgy bíznak az ártatlanságában, de közben el-elengednek egy két, kárörvendő mosolyt: kellett székelykedni, vásárok, Nyírő temetés, Autonómiatüntetés, stb. Ami igaz az igaz, Borboly Csaba az a politikus, aki nem csak propagandára használta a székelység ügyét, hanem tett is érte ezt, azt. Ezen szerepvállalása, mely ráférne mindegyikőjükre, hozta fejére az inkvizíciós tanács embereit. Maradok ebben a hitben. Látom magam előtt a folyamatot, feltámasztották a döglött aktákat, mert ez a parancs jött, hogy ki adta ki nem lényeg. Ami szomorú, de való, hogy sok a megkötött kéz és sok a pénz, mely elcsúszott itt-ott, a lelkek el lettek adva. Ez a véleményem Borboly ügyéről, de ott van Olosz Gergely mester is, aki lemondott tisztségéről, saját bevallása szerint azért, hogy az osztrák fafeldolgozó üzem kapcsán ért negatív kritika miatt ne sérüljön pártjának lelkivilága. Valójában őt is az inkvizítorok lepték meg, de mivel lemondott, ügyét a bukaresti törvényszék tárgyalja, talán ott reményei szerint, pénze érvényét nyeri és a sajtó sem figyeli annyira mélyrehatóan.
Felelősség és politika. Istenem mekkora szakadék tátong a kettő között, aki pedig belezuhan az a nemzet. A nemzet melyet szintén megtanítottak a korrupció praktikáira, ebben az összetákolt országban. Gondolok itt a meg nem vásárolt vonatjegyekre, a lefizetett rendőrökre, a kiváratlan sorokra az orvosnál, a megvásárolt hivatalos pecsétekre. Gondoljunk bele, ha így megy ez az alsó szinteken, mi lehet ott fent a magasba, ahová felszavaztuk őket?
A kettő között viszont nagy a különbség, mert a felelősség súlya nem arányos. Ott fent üres ígéretekkel, negédes frázisokkal fizették ki a nemzetet és belementek a mocskos játékokba így eladva lelküket, s nem lépve a nép érdekében egy tapodtat sem, mert féltik a sokat, melyhez még többet akarnak. A DNA is csak egy eszköz, kordában tartja a korrupt politikusokat, mert rendszernek lennie kell, még ha mocskos is. A jövőre gondolva, beleborzongok a gondolatba, hogy ha valamilyen módon sikerül leszervezni az autonómiát, akkor ők lesznek a helytartók…
Egy biztos, nem vagyunk beavatva és csak találgatunk, de remélem drága barátaim nem csak azért éltek, hogy tele legyen a hasatok, mert ha csak a gyomrotokra gondoltok soha nem fogtok megszabadulni a hatalom ittas bábjátékosoktól.

Hrdets

Megtekintsek: 966

Soul Tordai

Nyomtats E-mail
Megosztás