napilap.ro

* 2020. oktober 22. *

Mit várjunk Romániától, ha ilyen dolog megtörténhet az Európai Unió berkeiben?

A heti Na... 2013. május 23.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Mit várjunk Romániától, ha ilyen dolog megtörténhet az Európai Unió berkeiben?

Joggal tesszük fel ezt a kérdést ma, a XXI. században, hogy hol az igazság, miért mérnek minket, magyarokat, éppenséggel székely-magyarokat is kettős mércével?! Drágalátos politikusaink is (tisztelet a kivételeknek) egyfolytában csak a gazemberséget, a gyors meggazdagodást és népszerűséget keresik, még az EU parlamentjében is, ahol sajnos ma a becsületesség és a keresztyéni értékek mit sem számítanak. Vajon ők milyen példát adnak így gyermekeinknek, ha már a legfelsőbb körökben is „bűzlik minden a gonoszságtól”?!

Szabadidőmhöz mérten naponta szoktam internetes újságokat is olvasni, hogy minél naprakészebben lehessek az itthoni és a nagyvilág eseményeivel. Teszem ezt úgy, mint majdnem mindenki, aki a napi teendők mellett, ha egyébre már ideje nem is jut, de legalább a televízió X vagy Y nevű csatornáján megnézi a napi híreket, esetleg valamelyik rádió csatornán meghallgatja a legfontosabb közleményeket. Mindannyian tudjuk, hogy kész lehetetlenség a mai világ mérhetetlen információáradatából mindent befogadni vagy véleményünket nyilvánosan is kifejezni, de vannak helyzetek, amikor muszáj valakinek papírt és tollat ragadni, esetleg a számítógép képernyője mellett megfogalmazni mindazt, aminek örvendünk, vagy ami éppen bánt vagy aggaszt bennünket.

A tegnapi nap olvasván a szek-helyek.ro honlap aktuális híreit, szó szerint ledöbbentem. El kellett telnie pár percnek, amíg le tudtam reagálni a dolgokat, és megfogalmazhattam magamnak személyes véleményemet. Az illető cikk számomra nem egy egészen hétköznapi volt, hanem valamivel több annál… Ebben a cikkben Martin Schulz német szocialista képviselőről írnak, akiről azt hozták most nyilvánosságra, hogy még érettségi oklevele sincs, de azért köszöni szépen és jól van, éppenséggel az Európai Parlament elnöki tisztét tölti be. A cikkben közölt rövid életrajzi adatok alapján (Spiegel hetilap) apja rendőr volt, s ő „kis proletárnak” nevezi magát. A mai politikus ezelőtt kemény alkoholista volt, elégé zűrös családi háttérrel. Az Unió részéről az Anyaország ellen irányuló számos támadásban volt bűnrészes. Ezen összeesküvéseket tagadja. Emellett nagyfokú antiszemita megnyilvánulásai is tűrhetetlenek.

Egyszerűen elfogadhatatlan és felháborító az a tény, hogy egy félművelt alak hogyan is kerülhet egyáltalán egy komolyabb munkahelyre vagy akár vezetői pozícióba, ha nincs meg legalább az általános iskolai végzettsége, kellő ismeretei, és legalább egy érettségi diplomája? Ha ilyenek léteznek a mai világban, akkor egy iskolás gyermek is joggal mondhatja, hogy minek tanulni, elég a befolyásosság és a jó üzletelési érzék, máris degeszre tömhetjük zsebünket, s olyanok leszünk, akár az olajmágnások.

Nem szeretném ennek a cikknek a teljes tartalmát újra elmondani vagy megfogalmazni, ezt önökre bízom, kedves olvasók. Csupán két fontos részt szeretnék itt most még megosztani ebből az írásból:

„ …úgy tudni, a 11. osztályból azért bocsátották el, mert kétszer megbukott.
Schulz szóvivője a Hír Televíziónak megerősítette, hogy a politikus nem fejezte be a középiskolát, de ez nem is követelmény az uniós elnöki poszt betöltéséhez. ‹‹Martin Schulz rendelkezik a szükséges képzettségekkel. Azért hadd idézem a híres amerikai írót, Mark Twaint, aki azt mondta, hogy soha nem keverhető össze a végzettsége a képzettségével. Az Európai Parlament elnöki tisztségének betöltéséhez nincs szükség egyetemi végzettségre. George Washington sem rendelkezett formálisan iskolai végzettséggel, és Abraham Lincoln sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy az elnök úr ezekhez az emberekhez akarja hasonlítani magát, ez csak egy történelmi észrevétel›› – nyilatkozta Marcin Grajewski szóvivő.”

„A politikus legutóbb azzal hívta fel magára a magyar közvélemény figyelmét, hogy egy brüsszeli napilapban egész Magyarországot leantiszemitázta, szerinte ugyanis hazánkban „össze akarják írni a zsidókat”. Schulz később szóvivője révén helyreigazítást kért a laptól, mondván ő nem a magyar nemzetet, csak a Jobbikot bírálta.”

Mindenképp érdemes elolvasni ezt a cikket, s elgondolkodni róla, hogy ha az Európai Unió ilyesmit megenged magának, hogy egy magas rangú köztiszteletnek örvendő emberként ilyen „alakot” választ meg.

Ezek után, azt hiszem, az EU-tól nem sok jót várhatunk…

Hrdets

Megtekintsek: 775

Koalamaci

Nyomtats E-mail
Megosztás