napilap.ro

* 2020. oktober 22. *

Sérült lélek trikolórban

A heti Na... 2013. május 14.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Sérült lélek trikolórban

A román média igen kivan éhezve mostanság. Ki van éhezve, de leginkább a székelyeket érintő zsíros ügyekre. A tisztelt mély románok főként akkor csaholnak a tévében, ha esélyt kapnak arra, hogy mocskolhatják nemzetünket.

Mint bárhol a nagyvilágban erre legjobb eszköz azon fekete doboz, amely ma már a vályogházak dohos rejtekében is ott van. Legutóbb a hazugsággyár eszközén keresztül, arra lehettünk figyelmesek, hogy egy kislány, homlokára fordítva felhelyezett román trikolórral, bejárja az internet sztrádáját. Első felvonásként, megtudhattuk, hogy az illető kislány a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor iskolában, ismerkedik az iskolapaddal. Az is kiderült, hogy március 15.-én, román színekkel felvértezve jelent meg az iskolában. Az erdélyi sajtóban, komolyan kezelték az ügyet, meg lett rendesen szórva a világ a lány képével, kinek tette valljuk be, nagyon provokáció gyanús lépés volt, főleg úgy, hogy a tettet szavak is követték. Sok hópelyhe nem kellett és elindult a lavina, a lánykából nemzeti hőst csináltak, Avram Iancu már el is lett felejtve, hiszen megszületett a román Jeanne d`Arc. Dolgoztak a román kefék, suvikszolták az arra alkalmas agyakat, hogy na, végre egy lány kitört a magyar elnyomásból, és felveszi a harcot ezekkel a betelepült székelyekkel. Forogtak a kamerák, fiatalok himnuszt énekeltek, bozgoroztak egy adagot, és nagyon erőltették románságukat. Aztán a szalag lekerült, a tanár elüldöztetett, tanügyminiszteri megrovások, miniszterelnöki dicséret.

No de beszéljünk egy kicsit a lányról is. Ez a lány régebben Bereck községben lakott. Egy fedél alatt éltek a nagymamával, szülőkkel, az édesapa két testvérével, és a lány nagyobbik testvérével. Házukat nem kerülte el az izmus, az apa sokszor nézett a pohár fenekére, melynek meglett az eredménye. Májcirrózis, a lány akkor még két éves volt. Távol áll tőlem, hogy más balsorsán vihogjak, de a tényeket le kell írni, mint ahogy azt is, hogy amikor nem volt mit enni, a család a segítőkész magyar szomszédok kenyerét ette. Úgy tűnik ma már nem fontos ez, ma már az a fontos, hogy üldözzük a segítők fajtáját, főleg ha ezt azt megígérnek érte.
Ami ebben az ügyben figyelemre méltó, az az, hogy a média elképesztően tudja manipulálni az embereket, és higgyék el nekem csak azért, hogy nőjenek a nézettségi ráták, uszítanak, gyűlölködnek, kettős mércét alkalmaznak, ferdítenek. Elképesztő ez a fegyver, ami a kezükben van, egy általuk generált vagy egy ügyre ráaggatott hazugságoknak köszönhetően el tudják érni azt, hogy egy napon a románok többsége a magyarokra rontson az utcán, és ők mondják meg az időpontot és a hogyant. Ilyen felelőtlen a román média, egy félrevezetett lányt kitesznek a veszélynek, várva a pillanatot, hogy hátha valamelyik vad magyar pofán vágja, és akkor indulhat a fekete március, több felvonásban.

Szánalmas lépések, valakinek érdeke ez. A székely zászló ügye nem volt jó, mert nagyvilágban az igazság mellé álltak, felvonultak, az már nem tetszett.
Mindenkinek csak azt ajánlhatom, hogy ha tehetik, kapcsolják ki azt a fekete dobozt, ne engedjenek be fölösleges információkat az agyukba, amelyek miatt csak idegesek lesznek, előbbre nem jutnak, és nem azzal foglalkoznak, amivel többre vihetik. Egymásra figyeljünk, tartsunk össze, ez több mint ezer évig sikerült és vegyük figyelembe Duncan Shelley író nagyszerű mondatát: A média nem az egyik érzékszervünk!

Hrdets

Megtekintsek: 955

Soul Tordai

Nyomtats E-mail
Megosztás