napilap.ro

* 2021. március 07. *

„Kerge olimpiát” szerveznek a székelyföldi Hargitafürdőn

Csíkszék 2015. február 18.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels

Március 7-én ismét megszervezik a székelyföldi Hargitafürdőn a „Kerge olimpiát” az ötletes csúszásra alkalmas saját készítésű „kergemobilok” versenyét – közölte hétfőn a Hargita Megyei Tanács sajtószolgálata.

A szórakoztató versenyt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és a Hargita megyei önkormányzat hegyi- és barlangimentő szolgálata szervezi a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói önkormányzatával közösen. A csíkszeredai Star rádió által indított versenyt 2001-től évről-évre megszervezték, de az utóbbi években megszakadt a sorozat. A mostani szervezők a hagyomány újraélesztését tervezik.

A nevezőknek a hargitafürdői Ózon sípályán kell beereszkedniük csúszó alkalmatosságaikkal. A szervezők azt ígérik, hogy valamennyi nevezőt díjazzák. A „kergemobilok” ereszkedése mellett a szervezők snowboardversenyt, snowmobil-vetélkedőt, jég- és fafaragást, asszonycipelést, szabadtéri koncertet és bulit is ígérnek. Mint közölték, nem marad el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem.

A benevezett csúszó alkalmatosságokat a verseny előtti napon Csíkszeredában, a megyeháza parkolójában állítják ki.

Hrdets

Megtekintsek: 2515

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás