napilap.ro

* 2023. február 02. *

Berecki panasz: Polgármester kell Bereckbe

Háromszék 2016. junius 04.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Berecki panasz: Polgármester kell Bereckbe

A holnapi választások alkalmából Kovács Ferenc, 70 éves berecki lakós, Gábor Áron leszármazottja, újra megkért, hogy közvetítsük panaszait a jelenlegi polgármesterrel szemben, mint olvasólevél:

Berecki biztonság

A kaputól 40 cm-re oda piszkolnak, ürülnek, ha kilép az ember lépjen bele, éppen szemben a rendőrséggel. Kamera is van felszerelve és még sincs tettes.
Bereckben nincsen polgármester, ezt bizonyítsák a rongáló kezek, nem becsülik a közvagyont. Dimény Zoltán ő maga mutatta be, hogy munkaképtelen. Volt két gödör, amelyre 100-an is figyelmeztették, de ő csak egyet intett. 2015. június 1. hétfőn lefényképeződött a helyszín, szombatra már el is tűntek a gödrök. Ez csak így működik Bereckben, pedig egy rendes polgármesternek foglalkoznia kéne a feladataival.Volt egy leaszfaltozott terület a házunk közelében, ő tönkretette ezt a területet, mert nem tetszett neki. Feltörette az egész aszfaltot, pedig nagyon vastag volt és csak csákánnyal ment, kemény alapja volt. Olyan mélyre kellet a munkások ássanak, hogy csak fejük teteje látszott ki a gödörből. Érdeklődtek is az emberek, vajon mi lesz itt, szökőkút? Végül amennyi földet elvittek annyit is hoztak vissza és betöltötték. Nagyon, nagyon sokkba került az a munkálat. Ezzel nagy kárt okoztak. A költségek 30%-val egy sokkal jobb megoldást lehetett volna megvalósítani. Meg kellet volna hagyni a jó alapot és arra egy vasból készült virágágyást lehetett volna fektetni. Fekete alapon, báránykővel díszítve. 3-4 füllel szállítható lett volna bárhová szükség esetén. Nagyon szép lett volna, sokk nyugdíjas örvendett volna neki. 4 vagy 6 pad, esőtől, naptól védve, Isten áldását kérték volna, főleg mikor ünnepet tartanak. A terület éppen maradt volna. Kicsi pénzből jót és nem sok pénzből rosszat és kárt!

A hídon a járda meg volt repedve. Sokan figyelmeztették a polgármestert, de ő csak egyet intett. Végül beszakadt a járda. Ha egy nappal később történik, 5-6 halott lehetett volna.Csakugyan a hídtól egy 5 méterre egy másik baleset történt. Bodó Mihály, akinek a háza ott fekszik figyelmeztette a polgármestert, hogy ne engedje a teheneket a főúton járni. A baj meg is történt, egy teherszállító gépkocsi ki kellet kerülje a teheneket és nekiment a háznak. Ha ez a baleset 5 nappal hamarább történik, haláleset lett volna. Ha Bodó Mihály kettőt nem lépik előre meg halt volna. De a Polgármester mind ezzel nem foglalkozik. Bodó Mihály két hétig, reggeltől estig kereset egy felelőst hogy vegye fel a kárt. Addig a kert ki volt szakítva és éjjelenként nem mert aludni sem, mert a házát kellet őrizze. Nemrég 1000 lej értékű szerszámokat loptak el egy másik Berecki házból, amely még le is volt zárva. Csak a polgármester Dimény Zoltán van biztonságban Bereckben, senki más! Rengeteg lopások és betörések vannak. Kinek lett volna a felelősége ezt a bajt megelőzni? A polgármester figyelmeztetve volt és mégsem intézkedett.
Egy berecki út nagyon szűk volt. Három éven át kérték a lakosok írásban és szóban, hogy intézkedjen és tágítsa ki az utat, mert tűz esetén vagy betegség esetén a tűzoltó vagy mentő nem fog tudni bejönni a házakhoz. A válassza az volt, hogy nincsen pénz, nem lehet.
Végül Gábos Sándor falubeli társam arra kért engem, hogy ketten javítsuk ki az utat. Felét fizessem én és felét meg fizeti ő. Most helyben induljunk és beszéljük meg, hogy egy méterrel szélesebb legyen. Az utat egy hatalmas kő zárta el, amely kivevődött, és amelyet a gépész, akit hívtunk, darabokra tört. Elsimítódott, ő húzott egy 70 cm-es árkot, arra megérkeztek a csövek, betettük, betakarta és csak egy pohár pálinkát fogadott el köszönetként. Kettőnknek, Gábos Sándornak és nekem, ha volt 1000 lej nyugdíjunk együtt és mégis meg tudtuk oldani. A polgármester meg azt mondat a község ezt nem tudja megoldani. Ez csak egy példa arra, hogy hogyan dolgozik ez a polgármester!

Polgármester kell Bereckbe!


A jelenlegi polgármester szakképzetlen, nem ért a szakmához, pedig a község területe az ő feladatkörébe tartozik.
A tömbházban lakókat mindentől megfossza. Itten becsületes adófizető családok laknak, joguk van követelőzni. Ki kéne legyenek az épületek meszelve, a pince használható kéne legyen. Minden családnak egy fás-raktárja kéne legyen, ahová például a kerékpárjukat és egyéb fontos dolgot közel tudnak raktározni a lakhelyükhöz. A polgármester 12 családot fosztott meg a nép akarata nélkül. Elüzletelte az állami területet. Azt vissza kell szerezni! Játszóteret, sportteret, teniszpályát, asztali teniszt lehetne oda létesíteni, ez mind fejlődést jelentene. Kártyázni vagy sakkozni lehetne ott, vagy akár korpa és hamu tárolót, amire szükség lenne.

Változtatni kell!

Rengeteg pénz van
1. A piaci pénz
2. Az éjjeli őrségi pénz
3. A munkagépek sokk pénzt hoztak a község költségvetésébe
4. 117 hektár földje a községnek, az APIA sokat fizet
5. Évente több ezer köbméter fát vágnak ki
6. A község rendszeres költségvetése

Pénz rengeteg van, de ha valaki gondjával a polgármesterhez fordul, csak az a válasz, hogy pereljél, ha nem tetszik, vagy nem hozzám tartozik, vagy nincsen pénz. Ezeket a mondatokat már betanulta, csak ezt beszéli. Ezek az eljárások törvényellenes!

Népgyűlést több mint 6 éve nem mernek tartani községünk vezetői. Mi szükség van rájuk? Ők csak fogyasztók, nem munkások. A mi pénzünkből vannak fizetve. 12 év alatt csak rosszat és kárt tettek nekem. De nem csak nekem.

Szabó Editnek van egy ágyban fekvő 18 éves fia és a polgármester elvágta a gondozási pénzt. Születési hibaként kapta gyerek a betegséget. Naponta 2-3 alkalommal tisztába kell tenni, etetni, mosni, vásárolni. De az anya panaszára a polgármester megint csak elküldte: "pereljen, ha nem teszik".

A polgármester Istenben nem hisz.

Kovács Ferenc

Hrdets

Megtekintsek: 5012

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás