napilap.ro

* 2021. április 22. *

Irgum-burgum rosszak voltunk, nem lesz magyar prefektusunk

Marosszék 2014. március 16.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Irgum-burgum rosszak voltunk, nem lesz magyar prefektusunk
Forrás: Szekelyfold.ma

Megbecsült polgárai vagyunk mi a román államnak. Ki meri azt mondani, hogy nem? Lám, még ünnepi üzenetet is kapunk a miniszterelnöktől. Igen bizony pont attól…

Akarom mondani Pontától. “A miniszterelnök kifejtette: Romániában békében és harmóniában élnek a magyarok, ami szerinte elsősorban annak tulajdonítható, hogy a bukaresti kormány biztosítani igyekszik a feltételeket a nemzeti kisebbségek hagyományainak, kultúrájának és nyelvének megőrzéséhez.” Mindegyre ezt halljuk, olvassuk: békében és harmóniában. Dorin Florea is ezt hangoztatja, mi több, azzal fenyegetőzik, hogy minden egyes formanyomtatvány fejlécére ráíratja. Mondjuk még mindig jobb, mintha velünk íratná le, mondjuk fejenként ezerszer, hogy nem leszünk többet rosszak, nem akarunk se vonulni, se megemlékezni, megteszi majd helyettünk a Noua Dreapta!

Mert ilyen hírek keringenek a sajtóban, hogy Kolozsváron bizony felvonul a román szélsőjobboldal. Kolozsváron, ahol kevés a magyar… Hm, hm, talán abból a meggondolásból teszik ezt, hogy kevés emberrel jobban elbírnak? A facebookon hiába jelenti több ezer ember azt az oldalt amelyik a magyarok kiirtására buzdítja a jó hazafiakat… A következő szöveg jelent meg:
“Román hadsereg, haladjatok át a Kárpátokon. Karóval öljétek meg a magyarokat, erőszakoljátok meg az asszonyaikat, öljétek meg a gyermekeiket, hogy lássa a világ, románok vagyunk!” S terjesztették ezt büntetlenül, napokon keresztül. A kiirtásra való buzdítást ugyan mostanra már törölték, de az oldal maga maradt. Íme:


https://www.facebook.com/pages/Ultras-Romania/493782780678899

De hogy egyik szavamat a másikba öltsem, térjünk vissza Pontára. Egymás alatt vettem észre a két cikket. Az egyikben ünnepi üzentet küld, a másikban kijelenti, hogy rosszak voltunk, irgum-burgum, nem lesz magyar prefektusunk! “Egyelőre nem lesz magyar prefektus Maros megyében. Ugyan az RMDSZ kormányzati részvételének egyik feltételeként a miniszterelnök igent mondott arra a kérésre, hogy Corneliu Grosu helyét Bárczi Győző vegye át, tekintettel arra is, hogy az eddigi főispán márciusban nyugdíjba kellene hogy vonuljon. A Székely szabadság napja alkalmával történtek hatására azonban Victor Ponta felülvizsgálta a megállapodást, és úgy döntött, Grosut egyelőre megtartja hivatalában, és meghosszabbította mandátumát. Döntését a kormányfő a magyarországi választási kampánnyal kapcsolatba hozott „provokációkkal” magyarázta.”

Nyíltan diszkriminál az eszemadta! Egy jó barátom megjegyzését idézve: akár ki is tűzhetnénk a sárga csillagot… Mi lesz így velünk? Már hozzáfűznivalóm sincs az ilyen megnyilvánulásokhoz. Elfogynak a szavak, bennünk reked a keserűség. Még meddig…Uram, Istenem, még meddig tehetik ezt velünk?Szerző: Lakó Péterfi Tünde

Forrás: Szekelyfold.ma

Hrdets

Megtekintsek: 951

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás