napilap.ro

* 2023. február 02. *

Minden idők legszebb szerelmes levele

Életmod 2015. február 18.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Minden idők legszebb szerelmes levele
June és Johnny Cash

Egy brit életbiztosítással foglalkozó cég szavaztatta meg a valaha írt legszebb szerelmes levelet a közelgő Valentin-nap alkalmából – a legjobb tízben megfért egymás mellett Churchill, Hemingway, Napóleon és Jimi Hendrix is, az első helyen mégis egy countrylegenda írása végzett.

A Beagle Street brit biztosítóvállalat kezdeményezte szavazás során az emberek a különböző hírességek által írt szerelmes levelek közül választhatták ki a legszebbet. A kampánnyal a cég azt szerette volna elérni, hogy a britek kicsit több romantikát csempésszenek kapcsolatukba – írja a Daily Mail.
A tízes lista első helyét egy igazi country- és rocklegenda, Johnny Cash kaparintotta meg, aki 1994-ben írta meg a díjnyertes levelet felesége, June születésnapjára – kettejük kapcsolatát jól ismerhetjük A nyughatatlan (Walk the Line) című 2005-ös filmből. Íme a levél:


1994. június 23., Odense, Dánia
Boldog születésnapot, Hercegnő!
Megöregszünk és megszokjuk egymást. Hasonlóan gondolkodunk. Olvasunk egymás gondolataiban. Kérdés nélkül tudjuk, mit akar a másik. Néha felbosszantjuk egymást egy kicsit. Talán néha magától értetődőnek vesszük egymást.
De időnként, mint ahogy ma is, elgondolkodom és rájövök, milyen szerencsés vagyok, hogy a legnagyszerűbb nővel oszthatom meg az életem, akivel valaha találkoztam. Még mindig lenyűgözöl és megihletsz. A legjobb hatással vagy rám. Te vagy a vágyam tárgya, földi létezésem első számú értelme. Nagyon szeretlek.
Boldog születésnapot, Hercegnő!
John


A dobogó további helyein egy népszerű politikus és egy költő, Winston Churchill 1935-ben vallott levélben érzelmeiről Clementine nevű feleségének, míg John Keats 1819-ben írt a szomszédjában élő szerelmének. Utánuk tökéletes sorozatban váltják egymást művészek és államférfiak: a negyedik helyet Ernest Hemingway szerezte meg, aki Marlene Dietrich színésznőnek írt levelet szokásos stílusában, eggyel maradt le tőle Bonaparte Napóleon 18. századi levele Jozefina császárnéhoz. Az Elizabeth Taylorhoz írt Richard Burton-levelet VIII. Henrik szerelmi vallomása követi, amit a később lefejeztetett Boleyn Annának címzett. Az utolsó három helyen két különböző korból származó, de egyaránt ikonikus zenész, illetve egy viszonylag felejthető munkásságú amerikai elnök osztozik: nyolcadik helyet ért Beethoven 1812-es levele az ismeretlen kilétű „Halhatatlan kedves”-hez, majd Gerald Ford és Jimi Hendrix irománya zárja a tíz legjobb szerelmes levél rangsorát.

Hrdets

Megtekintsek: 5064

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás