napilap.ro

* 2023. február 02. *

Gazdaság

Újra összeült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma

Lendván (Szlovénia) ülésezett június 17-18. között a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma. A két napos találkozó egyik kiemelt célkitűzése volt, hogy a Kárpát-medencében tevékenykedő magyar gazdák együttműködésének és összefogásának megfelelő szervezeti keretet biztosítsanak. A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma több mint 20 szervezetet tömörít. A Fórum 2013 májusában alakult azzal a céllal, hogy az anyaország és a határon túli magyarlakta területek agráriuma több szálon kötődjön egymáshoz, és a gazdaság- ... »

2015. junius 22.
4930
Bővebben

Kárpát-medencei Magyar Gazdák Együttműködési Fóruma

A Magyarországon felgyülemlett, korszerű, hatékony gazdálkodási, de a pályázati tapasztalatokat is szeretnék megosztani a határon túli magyar gazdákkal. Beszélgettünk. Dr. Horváth Józsefel, az Orosházi Gazdakör elnökével,aki egyben a Kárpát-medencei Magyar Gazdák ... »

2014. december 16.
3756
Bővebben

Küszöbön a magáncsőd

A magáncsőd intézményét először az Amerikai Egyesült Államokban szabályozták, de mára már a nyugat-európai országok többségében is bevett gyakorlat. Magyarországon és nálunk még várat magára a magáncsőd elfogadása, de egy ideje napirenden van a téma a ... »

2014. május 19.
4569
Bővebben
Hrdets