napilap.ro

* 2022. augusztus 09. *

Csíkszék Udvarhelyszék Háromszék Gyergyószék Marosszék Erdély Nagyvilág

Nagyvilág - Hírek

Orbán-Kurz csúcstalálkozó: Az illegális migrációt meg kell állítani

Meg kell védeni Európa jövőjét, amelyre a legnagyobb fenyegetést a népvándorlás, a migráció jelenti - mondta Orbán Viktor Bécsben. A miniszterelnök a Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott megbeszélését követően kiemelte: van egy keresztény kultúra, az a mód, ahogy élünk, és ezt az életformát szeretnénk megvédeni, ez az identitás fontos, meg kell őrizni a keresztény alapokat. Sebastian Kurz arról beszélt, nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani. Nem működik a ... »

2018. február 01.
5006
Bővebben

Fiatal kutatóként Amerikában (Székelyek a nagyvilágban)

Boldogulni vágyó, tehetséges háromszéki fiatalok itthon nem találják az utat, amelyen járni szeretnének, s a keresés sok esetben nyugat-európai országokba vagy óceánokon túlra kényszeríti őket. A papolci dr. Igyártó Botond Zoltán biológus kutató szakterülete az immunológia, ... »

2015. augusztus 13.
4166
Bővebben

A londoni román nagykövetség előtt is elénekelték a Himnuszt

A londoni magyarok a román követség előtt adták az érintettek tudtára: nem kérnek a román állam magyar jelképeket üldöző politikájából. A Himnuszok eléneklése zavartalanul zajlott. A Székely Nemzeti Tanács felhívására a Magyar Magvető szervezésében a londoni magyarok ... »

2014. december 30.
3735
Bővebben
Hrdets

Hrdets

1
2