napilap.ro

* 2021. junius 23. *

Berecki panasz: Bereckbe mindenért többet kell fizetni!

A heti Na... 2015. március 13.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Berecki panasz: Bereckbe mindenért többet kell fizetni!

Olvasólevél: 2015. III. Kovács Ferenc

A Petőfi Rádió egyik érdekes műsorát hallgattam, amelyben azt tárgyalták, hogy a jövőben ne lehessen se polgármester, se tanácstag több mint két mandátum erejéig hivatalban, mert az eddigiek sokat csaltak, loptak és bebetonozták magukat a hivatalba. Én a saját falum példáiról tudok beszélni:

1. Románia gyűjti a legtöbb szemetet európai szinten. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Úgy, hogy mennyiségre kéne fizetni a szemét elszállítását.

2013-ban 120 lejt kifizettem, amiért 48 szemeteszsákot kaptam. 2014-ben jön K. Izsa szerződést kötni, megmutatom neki hogy az összes zsák megmaradt, mégis köteles vagyok 75 lejt fizetni 2014-re. Úgy gondolomez egy jótékony tevékenység: -munka nélkül 75 lejt megkeresni.

Azt mondja: "Szó se lehet, úgy lesz, ahogy én akarom, betetetem adóba!"Berecknek 3550 lakósa van és 6 lej a szemétilleték fejenként.

Ez zsarolás! Lemhénynek 1936 lakóssal csak 5 lej ugyanez az illeték.

2. Apropó adó. 2013-ban 1400 lejből 30 lejt visszakaptam. 2014-ben az 1400 lejhez még 45 lejt hozzá kellet volna pótolni.

3. A kábel-TV 2 éve 29 lej, Lemhénybe 8 hónapja lett 27 és egy gyönyörű naptárt kap ajándékba kinek van kábel kötve.

Lemhény fejlődött, Bereck süllyedt.

Bereckbe mindenért többet kell fizetni!

4.Az éjjeli őrséggel kapcsolatosan: 20 évre visszamenőleg vissza kell majd fizessék a pénzt.

Névsort akarok a szeméttel kapcsolatban, az éjjeli őrséggel kapcsolatban, az Uniós csomagokkal kapcsolatban, mert Bereckben volt kivételzés, és volt aki nem kapott finomlisztet.

A polgármester Dimény Zoltán szépfiúnak minden meg vant engedve. Olyan törvényt alkalmazott, hogy traktor és szekere kell legyen valakinek, ahhoz hogy Uniós csomagot kapjon.

Egy hölgy étlen halt meg. Se traktorja, se szekere nem volt.

Rengeteg piszkos munka történt itt a megyében.

Nem lehetett elintézni, hogy népgyűlés legyen. 5-6 éve nincs népgyűlés, mert nem mer a polgármester tartani. Ha 2011, 2012 vagy 2013-ban tartott volna népgyűlést a hölgyike se halt volna étlen. Névsor kell a fent említettekről még ha 1-2 évbe kerül is.

Dimény Zoltán az apjától örökölte a teljhatalmat. Akkora kommunista vezér volt, hogy csak egy szavába került Ojtozba a Kommunista Párttitkárt, Mikola Gábort, percek alatt leváltotta. Annyit mondott, hogy egy becsületes kommunista nem hiszi hogy létezik Isten, nem hisz Istenben. Mikola Gábor pedig templomba jár és énekel. Ezért leváltotatta, a pártból is eltávolítatta. Gábor helyett lett András, Dimény György barátja. Dimény Györgynek a barátai is mint magasabb beosztásba kerültek.

2015-öt írunk, vége a varázslatnak, mindent tisztázni akarunk!

Hrdets

Megtekintsek: 2478

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás