napilap.ro

* 2021. junius 23. *

Jóslatok 2015-re

A heti Na... 2015. január 09.
  Hozzsz.
1.0 2.0 3.0 4.0 5.0
0 rtkels
Jóslatok 2015-re

2015 Románia számára is kitűnő esztendő lesz. A jövőkutatás (futurológia) legutolsó vívmányait figyelembe véve, az idei esztendőre szóló jóslatokkal foglalkozó dokumentumokból egyértelműen arra a következtetésre juthatunk, hogy a Jupiter éve a románoknak, sőt a romániai magyaroknak is elhozza a változásokat, bőséget, jólétet, melyekre régóta vágyunk.

Ezek alapján megpróbálom vázolni a jövő év honi eseményeit, történéseit. Az általános jólétet nem akarom részletezni. Ezalatt mindenki azt érthet, amit csak akar. A bőség szarujából a sok jó mind a nyakunkba ömlik majd. A jog asztaláról nem csak morzsák jutnak a magyaroknak, jól telezabálhatjuk magunkat. Mindezek csak amolyan maguktól értetődő megvalósítások lesznek, nem is érdemes több szót fecsérelni rájuk.

Lássuk az ennél fontosabb, nagyobb horderejű, megjósolható változásokat, amelyek nemsokára bekövetkeznek.

Először is a Ponta-kormány hamarosan lemond. Mivel egyetlen párt sincs, amely már ne kompromittálta volna magát, új választásokat kell kiírni, melyen csak olyan pártok vehetnek részt, amelyek eddig nem léteztek, olyan emberekkel, akik eddig nem politizáltak. A választások után Johannis kinevezi az új kormányt. Az még nagyobb sikereket ér el a korrupció visszaszorításában, mint az eddigiek. Sajnos, ezek után a börtönökben már nem lesz hely, ezért muszáj lesz nagy változtatásokat hozni a büntetés-végrehajtásban is. Az összes korrupt és bezárt politikust, mindenkit, akit lopásért vagy egyéb törvénytelen vagyonszerzésért lecsuktak, szabadon bocsátják egy feltétellel: minden görbe úton szerzett vagyonukat visszaszolgáltatják az államnak. Így Románia a világ leggazdagabb országa lesz, és ezek után a román gazdaság hatalmas fejlődésnek és fülsiketítő dübörgésnek lendül. A nyugat-európai országokból hazatódulnak az elvándoroltak, sőt, Romániának küzdenie kell a hozzánk érkező olasz, spanyol, francia, angol, német stb. bevándorlók gondjainak megoldásával. Lehet­séges, hogy fel kell készülnünk a svéd és svájci koldusok fogadására.
Akárcsak eddig, a kormány egyik legsürgősebb feladata lesz Románia régiósítása, az országnak három szövetségi régiója alakul: mégpedig Erdély, Moldva és Havasalföld. Ugyanakkor létrehoznak egy autonóm régiót is Székelyföld névvel, amelynek fővárosa, évente váltakozva, Marosvásárhely, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy. Ezenkívül Székelyudvarhely, Kézdi­vásárhely és Barót külön státust kap, hogy az ott lakók ne reklamáljanak, amiért nem lehetnek fővárosiak. Közben az oroszok és gagauzok erőteljes támogatásával hozzánk csatlakozik Moldova Köztársaság is, melyben a kisebbségek külön autonómiát kapnak, pedig nem is kérik. Mindezek után Putyin külön könyörgésére Transznisztria is hozzánk igazol.

Március 15-e hivatalos ünnep lesz nemcsak Erdélyben, egész Romániában. Ezen a napon az elöljáróknak Erdély-szerte kötelező lesz piros-fehér-zöld szalagot viselniük. Az is előfordulhat, hogy ha nem viselik, a prefektusok büntetik, akárcsak a székely és magyar zászlók kitűzésének hiánya miatt. A bukaresti parlamentben is kötelező lesz ezeket kitűzni, ugyanakkor a magyar és más nemzetiségű képviselőknek saját anyanyelvükön felszólalni. Erdély területén a román iskolákban is oktatják a magyar nyelvet, miként édesanyám is tanult románul a kicsi magyar időben, 1943-ban, a sepsiszentgyörgyi magyar polgári leányiskolában. Erdélyben minimum öt zászló lobogtatása lesz kötelező: az uniós, a román, a magyar, a német és a székely, és öt himnuszt kell énekelni: románt, magyart, németet és székelyt. Két himnusz között még elfújhatjuk az unióst, az Örömódát is. Jo­hannis elrendeli, hogy Szebenben is írják ki magyarul a város nevét. A nemzeti ünnepet december 22-én tartják, és az összes 1918. december 1-je nevű utcát át kell keresztelni 1989. december 22-re.

Helyszűke miatt a többi nagyszerű jóslatomat nem tudom nyilvánosságra hozni, mert már így is túlléptem a megengedett 3500 betűt.

Kuti János
3szek.ro

Hrdets

Megtekintsek: 2722

Na...

Nyomtats E-mail
Megosztás